27 Αυγούστου 2007

The Day After Tomorrow...

Με τα posts που είχαμε προγραμματίσει να έχουν μπει (προσωρινά) στο "ψυγείο" εξαιτίας του μακελειού στην Πελοπόννησο, χρήσιμο θα ήταν να προωθήσουμε (τουλάχιστον) κάποιες ενέργειες πρόληψης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να μας συμπαθάτε, αλλά προς το παρόν απλά παρακολουθούμε μαρμαρωμένοι τα κανάλια και το Διαδίκτυο -πού όρεξη για blogging, μόνη διέξοδος η προσφορά με όποιον τρόπο.
Πέρα από όσους θέλουν λοιπόν να προσφέρουν στη φύλαξη του μοναδικού οικοσυστήματος της Στροφυλιάς, ευχής έργο θα ήταν όποιος μπορεί να κάνει τα ίδια και για το πανέμορφο δάσος της Φολόης. Δυστυχώς, δεν απέμειναν και άλλα στην Πελοπόννησο...
Χωρίς περαιτέρω σχόλια:

"ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ S.O.S"

Η επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων και οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στο νομό Ηλείας απειλούν σοβαρά το δάσος της Στροφυλιάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης στα γραφεία του, αποφασίστηκε η λήψη εκτάκτων μέτρων για την περιφρούρηση του δάσους.
Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι και η πραγματοποίηση περιπολιών από ομάδες εθελοντών μέσα στο δάσος τις επόμενες μέρες.

Ο Φορέας Διαχείρισης, ο Δήμος Λαρισσού και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας κάνουν έκκληση σε κάθε πολίτη-εθελοντή να συνδράμει το έργο της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος στελεχώνοντας τις ομάδες περιπολίας.

Το συντονισμό της φύλαξης ανέλαβε ο Δήμος Λαρισσού.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνεί με τα παρακάτω τηλέφωνα:

6932 515417 (κ. Καλαϊτζής Δήμαρχος Λαρισσού)
6947 025363 (κ Νιφόρας Αντιδήμαρχος)
6973 668 089 (κ Κωστόπουλος Αντιδήμαρχος)
6974 746283 (κ Μανουδάκης Αντιδήμαρχος)

Γενικές πληροφορίες:
6936-51.10.13 (Θ. Κουτρούμπας μέλος ΟΙΚΙΠΑ)

Pelatis

2 σχόλια:

XriLou είπε...

Στην Αθήνα στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού ακριβώς από πίσω υπάρχει σούπερ-μάρκετ. Οπότε όποιος θέλει να προσφέρει, διευκολύνεται αρκετά. Αναχωρήσεις είναι καθημερινές με το που γεμίζει το κομβόι. Για τυχόν αμφιβολίες για το πού πάνε οι εισφορές, από τον Ερυθρό Σταυρό δίνεται απόδειξη για ό,τι πάμε και εν καιρώ...ειρήνης θα αποσταλεί και ευχαριστήριος επιστολή.
Επαναλαμβάνω τη διεύθυνση προσφοράς του Ερυθρού Σταυρού - είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο:
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΤΡΟΥΣ 111 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5142309 210 5148 629

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, δώστε κάτι -μπράβο kitsosmitsos για την πληροφορία, εγώ προσωπικά δεν το ήξερα.
Δώστε, γιατί δεν έμειναν πολλοί για να... φυλάνε Θερμοπύλες.
Οι μάσκες έπεσαν για τους (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα) "θεματοφύλακες" των αξιών του Ελληνισμού: η Εκκλησία της Ελλάδος φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης όσων έσπευσαν να συνδράμουν!!
Τα 500.000 ευρώ (τρομάρα τους) είναι κλάσμα των ποσών που πρόσφεραν ακόμη και (ευκατάστατοι, έστω) ΙΔΙΩΤΕΣ.
Μόνο τα... αυτοκίνητα της Αρχιεπισκοπής κοστίζουν τα διπλά!
Κουφάλες!