07 Αυγούστου 2007

Pelatis του Ελληνικού Στρατού!

Κατά γενική ομολογία, η στρατιωτική θητεία είναι το πιο κατάφωρα σπαταλημένο χρονικό διάστημα της ζωής του αρσενικού.
Δεν προσφέρει τίποτα: όλα τα κρίσιμα ζητήματα -έρωτες, επαγγελματική αποκατάσταση, ελευθερία- αναβάλλονται για μετά.
One way or the other όμως, αυτό το ποτήρι το πίνουμε αδιαμαρτύρητα(;) όλοι. Σωστά;
ΛΑΘΟΣ! Ξεφυλλίζοντας τα αθλητικά στα σημερινά "ΝΕΑ" στη σελ. 39 διάβασα από το ρεπορτάζ για την εθνική ομάδα μπάσκετ τα εξής:

"Μπουρούσης και Βασιλόπουλος θα παρουσιαστούν σήμερα στο Στρατόπεδο της Κορίνθου, αφού έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ(!!) αφού έχουν άδεια για να προετοιμαστούν εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Μαδρίτη..."....

Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και το παραπάνω απόσπασμα είχε δημοσιευτεί στις εφημερίδες, ο κόσμος θα είχε κατέβει στους δρόμους και θα κατευθύνονταν με... καδρόνια στο Κοινοβούλιο!
Εδώ, ασχολίαστο και πέρα βρέχει. Μόνο ο Πανούτσος απ' όσο θυμάμαι, πριν από μερικά χρόνια, είχε το ανάστημα να το σχολιάσει. Όλοι οι υπόλοιποι κουβέντα. Το βίσμα που λίγο πολύ όλοι έχουμε είναι ΠΤΑΙΣΜΑ. Το να παίρνεις όμως απολυτήριο χωρίς να έχεις μείνει ούτε ώρα "μέσα" είναι βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Ή υπηρετούμε όλοι ή κανείς.

Να βράσω τα μετάλλια και τις διακρίσεις -ή να καταργήσουν τη θητεία, ή να πηγαίνουν ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ για π.χ. 3 μήνες.
Ξέρω πως για ποστ είναι παντελώς άσχετο με τα "ενδιαφέροντα" του μπλογκ σας -θα καταλάβω αν δεν το αναρτήσετε. Διαβάζοντας όμως την "είδηση" μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!
Για όσους αναρωτιούνται, είμαι φανατικός θεατής (και) του μπάσκετ μεταξύ άλλων, και μακάρι να πάρουμε το χρυσό.
Όχι όμως με λιποτάκτες!!

Κ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: