28 Ιουλίου 2007

Ε ρε τυρράνια: Yabanaki Part 2.0

Καλά, είμαστε εντελώς ανήμποροι να αντιδράσουμε στον καύσωνα και στο κράτος -ναι, και στο κράτος. Λέμε να πάμε για μπάνιο. ΠΟΥ? Πας σε κοντινες στην Αθήνα παραλίες και βέβαια δεν είναι οργανωμένες και παθαίνεις καρκίνο απο τον ήλιο. Ναι, όπως το ακούτε ΚΑΡΚΙΝΟΣ από τον ήλιο (μελάνωμα στο δέρμα) και ίσως από τις χειρότερες μορφές αυτής της κ@λο-ασθένειας. Ο ήλιος δεν είναι πλέον όπως κάποια χρόνια πριν. Εγώ θυμάμαι μικρότερος έβγαινα το πρωί στην παραλία και γυρνούσα το βράδυ και ήμουν μέσα στο κέφι. Τώρα κάνω μια βουτιά και ΔΕ μπορώ να απολαύσω τον ήλιο. Καίγομαι υπερβολικά και δε ρισκάρω τη ζωή μου για λίγο χρώμα (όπως έχουν γίνει τώρα τα πράγματα). ΟΚ, μετά λες να πας σε οργανωμένη παραλία ή στην βαρβαρικήν "Πλαζ". Και πάμε για ένα μπάνιο και μας βγαίνει από τη μύτη. Ε ναι, από τη μύτη ή μάλλον απο την τσέπη.

Είσοδος 6,5 ευρώ. Ξαπλώστρες 4 ευρω. Δύο καφέδες και ένα τσιπς 10 ευρώ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Για να πάει μια τετραμελής οικογένεια (γιατί δεν μπορεις να έχεις τα παιδιά στον ήλιο και ΠΡΕΠΕΙ να έχουν σκίαση, άρα οργανωμένη παραλία) χρειάζονται (6,5+4) Χ 4 = 42 ευρω χωρις να φάνε και να πιουν τιποτα. Να μην πάρεις κανα χυμό? κανα καφέ βρε αδερφέ...κατιτίς? Για 4 άτομα να μη θες 20 ευρώ? (στη χειρότερη). 42+20= 62 ευρω. Να μη βάλεις και ένα 20άρι βενζίνη για να πάς? 62+20=82 ευρώ.

Και πείτε μου τώρα μια οικογένεια που ο άντρας είναι μεροκαματιάρης όπως και η γυναίκα και παίρνουν 700-800 ευρώ το μήνα κοινώς κανα 25-30 ευρώ την ημέρα, ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΕΕΕΕΕΕ? Γιατί βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε τα τρέχοντα έξοδα της ημέρας και αυτά τα 82 ευρώ να μένουν στην άκρη για να πάνε για μπάνιο. Αν και οι δύο παίρνουν 60 ευρώ την ημέρα και απο αυτά χαλάνε για την επιβίωση τους περίπου 30-45 ευρω την ημέρα τότε πρέπει να δουλεύουν μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να ξοδεύουν πουθενά αλλού (εκτός τα καθημερινά) για να πάνε για ΕΝΑ (1) μπάνιο το Σάββατο.

Πληρώνουμε για βρώμικες παραλίες, γιατί οι μπλε σημαίες σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι "Μουσαντόρι" (ψεύτικες) πληρώνουμε τα νεράκια σα χρυσάφι και το παίζουμε και Ευρωπ(έ)οι ανάθεμα την υπομονή μας.

Πρός το Κράτος:
ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ. Γιατί όχι? Όσο αναπνέει ο καθένας να φορολογείται. Επίσης αυτό βοηθάει πολύ και την ανάπτυξη του εμπορίου καθώς θα βγούν και μηχανήματα που θα προσαρμόζονται στη μύτη μας (ή όπου αλλού) και θα μετρούν τα κυβικά εισαγωγής αέρα στο σώμα μας και έτσι δε θα είναι κανείς παράνομος. Άσε που θα βγούν και εταιρίες παροχής οξυγόνου όπου θα σου προσφέρουν φθηνότερο αέρα (οξυγόνο), με διάφορες υπηρεσίες του μέλλοντος όπως 24 ωρο οξυγόνο, οξυγόνο GT για ενέργεια, οξυγόνο με γεύσεις κλπ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς ΔΕ μπορούμε να την αλλάξουμε!!

Ευχαριστούμε για την Ελλαδίτσα που μας προσφέρετε και την κατάντια της.

άντε και καλά κρασιά

Από

http://megaleio.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μία: διακοπές στο Βορρά στο Βόρειο Ακρωτήρι π.χ. στον Καναδά, τη Σιβηρία, το Β. Πόλο και οπουδήποτε δεν υπάρχουν μαντράχαλοι με ρακέτες και οργανωμένες (sic) πλαζ.
Μακριά από "γιαμπανάκια", "Αστέρες", και κάθε λαμόγιο. Γιατί να πληρώσεις; Ο ήλιος έτι κι αλλιώς από θείο δώρο έχει μεταβληθεί σε απειλή. Άσε που υπάρχουν και οι κρέμες για σπιντάτο και ασφαλές(;) μαύρισμα...
Πέρσι όταν "έφαγα" -καθώς ψευτοκοιμόμουνα στην ξαπλώστρα- μια μπάλα μπιτς βόλει στα μούτρα δεν έχασα μόνο το φως μου για μερικά λεπτά, αλλά και την (όποια) παραμυθία για το ελληνικό καλοκαίρι.
Ακόμη και τώρα που γράφω αυτά δίπλα στο κύμα, ακούω κάτι λοβοτομημένους πίθηκους να μπινελικώνονται δίπλα σε οικογένειες και ηλικιωμένους...
Τέρμα, ο πολιτισμός και τα προσχήματα στερεύουν κάπου στα μισά του Ιούνη. Μετά οι παραλίες γίνονται βορά στις άγριες διαθέσεις και ορέξεις του νεοέλληνα.
Το καλοκαιράκι, μακριά από την Ελλάδα...

a.c. είπε...

ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Όλη η έρευνα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Κέντρου
Οικολογικών Ερευνών

http://www.pakoe.gr/profile_gr/ereynes_meletes/thalasses_2007/
ereunes_thalasses.doc

Ανώνυμος είπε...

Τσάμπα τα λεφτά παιδιά. Και ειδικα για το συγκεκριμένο μέρος. Έχω πάει μια φορά (με τη δουλειά μου τότε) χωρίς να πληρώσω. Δεν αξίζει. Μην πάτε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ειρωνεύονται οι διάφοροι αρχοντο/μεγαλο-μπλόγκερς, δηλ. όλους τους... υπόλοιπους, φαίνεται να έχει αντίκτυπο. Το yabanaki ξαναθυμήθηκε τις διαφημίσεις κάθε είδους -το προσέξατε;
Πολλά μπλογκς την "έπεσαν" ομαδικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση που, προφανώς αισθάνεται πλέον την ανάγκη να αμυνθεί... Μπόνους οι free ξαπλώστρες από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Όσο για τους αρχοντο-μπλόγκερς αναφέρομαι (μεταξύ άλλων) στον σχεδόν υβριστικό χαρακτηρισμό "αθώοι/αφελείς κινηματίες του Διαδικτύου" που εξακόντισε ο pitsirikos (που τείνει να μεταβληθεί σε... mantrahalos!) για τη συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή, για τη χοντροκομμένη ειρωνεία άλλων εγχώριων διασημοτήτων των μπλογκς, και για την προσπάθεια απαξίωσης ΟΛΩΝ των εξαιρετικών πρόσφατων μπλογκς -ιδιαίτερα των δημοφιλών για την Πάρνηθα...
Μην το ψαχνετε, pitsirikos+Σια θεωρούν τα μπλογκς δικό τους μαγαζί και ενοχλούνται σφόδρα όταν βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται αλλού. Ανέβηκαν πρώτοι στο άρμα των μπλογκς το οποίο πιστεύουν πλέον πως είναι μαγαζί τους..
By the way, κάποιος να σφυρίξει σε μερικούς ότι ένας από τους ορισμούς του τι σημαίνει μπλογκ, περιλαμβάνει και τη δυνατότητα για comments. Κάποιοι δεν δέχονται -είναι πολύ προχώ για να συνομιλούν με την πλέμπα...

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση...: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,...
URL : www.siopi.gr
Γεια.....