10 Ιουλίου 2007

Σπεύσατε!!! Νερό 100 οκτανίων

Στην είσοδο για Λουτράκι, υπάρχουν δύο αντικριστά πρατήρια BP. Το πρατήριο της εισόδου, είναι ένα υποτυπώδες μαγαζάκι με μια αντλία που εξυπηρετεί -μετά βιας- τις ανάγκες όποιου περάσει από εκεί. Στο απέναντι όμως, που είναι υπερχλιδάτο και σπέσιαλ, με πολλές αντλίες και γρήγορη εξυπηρέτηση, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Από το μικρό μαγαζί του πρατηρίου, δε μπορείς να προμηθευτείς ούτε καν πόσιμο νερό. Για τις ανάγκες αυτές, υπάρχει αρκετά μεγάλο μαγαζί κολλητά, το οποίο είναι και η αφορμή για την καταγγελία αυτή.

Υπενθυμίζω: Δεν είμαστε σε χλιδάτο νησί, ούτε στο Πριγκηπάτο του Μονακό, ούτε σε κάποιο σούπερ- ντούπερ μαγαζί στην Κυανή Ακτή ή την Καλιφόρνια. Είμαστε λίγα μέτρα πριν τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, πάνω σε κομμάτι του παλιό εθνικού οδικού δικτύου. Εκεί λοιπόν φίλοι μου, το -τοπικό- νερό Λουτρακίου -ένα περίπου χιλιόμετρο μακριά από τη μονάδα παραγωγής- πωλείται στο πλαστικό μπουκάλι του 1/2 λίτρου έναντι 1 1/2 €! ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ για μισό λίτρο νερό...

Το μόνο που κατάφερα να πω στον καταστηματάρχη ρίχνοντας επίτηδες το μπουκαλάκι από τον πάγκο στο πάτωμα, είναι πως προτιμώ να βάλω με το ίδιο κόστος περίπου 1,5 λίτρο βενζίνη στο αυτοκίνητό μου. Δε μίλησα Γαλλικά, δεν προέβην σε άσεμνες χειρονομίες και δε χειροδίκησα. Ούτε καν πήρα τηλέφωνο στις αρχές να το καταγγείλω. Το κράτησα -μαζί με την οργή μου- για να το μοιραστώ μαζί σας και να σας προτρέψω να σπεύσετε στο εν λόγω μαγαζί, να ψωνίσετε όλο του το απόθεμα (ένα- ένα τα μπουκάλια, για να απολαμβάνετε και εσείς την ίδια μεγάλη χαρά πολλές φορές), πριν εξαντληθεί, γιατί που ξέρεις; αν εξαντληθεί μπορεί την επόμενη φορά να το πουλάει ακριβότερα.

Μετά -ακριβής- τιμής
Βασίλης Κουβεντάκος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο ρε Κουβεντακο, ωραια τα εγραψες!

Ομως ας μην ειμαστε υπερβολικα σκληροι. Ισως το αφεντικο να θελει να στειλει τα παιδια του σε ιδιαιτερα - εκτος απο το μαθημα Λυκειου, και εκτος απο το φυσιολογικο (!) φροντιστηριο Αγγλικων - σε ΕΞΤΡΑ μαθηματα αγγλικων στο Λονδινο, για να εχει να λεει οτι η οικογενεια του τα καταφερε να εχει εναν αψεγαδιαστο...Αγγλο!
Ισως να ειναι κατι αλλο, που εμεις δεν γνωριζουμε.
Προτεινω το εξης καλυτερο:
Να τον ρωταμε για την τιμη πριν το αγορασουμε, και να αφηνουμε το προϊον επιδεικτικα παλι και αμεσως στο ραφι του, οταν μας ανακοινωνει την τιμη του. Καποτε το χοντρο του κεφαλι μπορει και να "πιασει" το νοημα!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι , καλά τα λές!
Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε όλοι. ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και για μία σοκοφρέτα...ε ρε παιδιά όταν μου λένε 0,50€ (αντί για 0,30....αντε 0,35) την αφήνω πίσω και κάνω και σχόλια πολλές φορές ....και βλέπεις ότι χαλιούνται και παίρνουν αμυντικο-επιθετική στάση ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και ΘΡΑΣΣΥΤΑΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπογείως, πολλοί λεβέντες πάνε να καθιερώσουν τα 60 ευρωλεπτά για το μισό λίτρο.
Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι πιο απλά: όπου μας ζητάνε 60 ευρωλεπτά, σοκαρισμένοι (και καλά) αφήνουμε το μπουκαλάκι, και την κάνουμε...