30 Ιουλίου 2007

Allou για Allou...

Όσοι έχετε επισκεφτεί το πάρκο (Allou Fun Park) θα ξέρετε ότι για να κάνει κάποιος βόλτες με τρενάκια ή άλλα παιχνίδια φορτίζει μια κάρτα με χρήματα και μέχρι να αδειάσει η κάρτα, μπορεί να παίζει σε διάφορα παιχνίδια. Σε κάποια παιχνίδια όμως όπως αυτό που θα σας περιγράψω παρακάτω και μερικά άλλα (μπάσκετ, σκοποβολή κλπ) πληρώνεις στον πάγκο λίγο πριν παίξεις. Όλα καλά θα σκεφτεί κάποιος μέχρι εδώ.

Μετά από μια σύντομη βόλτα, αποφάσισα να παίξω ένα παιχνιδάκι που υπάρχει στο πάρκο το οποίο έχει ως εξής. Πετάς 3 (ή 5) μπάλες το αμερικάνικου ποδοσφαίρου (ράγκμπι, ξέρετε αυτές που είναι σαν αργίτικο πεπόνι) σε κάτι κινούμενα λάστιχα αυτοκινήτου. Αν η "μπάλα" περάσει από μέσα, τότε ο παίκτης κερδίζει ένα δωράκι ευτελούς αξίας.

Η πρώτη παράνομια, είναι ότι σε κανένα από τα παιχνίδια που πληρώνει ο πελάτης στον πάγκο, δεν υπάρχει εμφανής τιμοκατάλογος. Μπορείς βέβαια να ρωτήσεις τον υπάλληλο, αλλά εμφανής τιμοκατάλογος όπως ο νόμος ορίζει, επαναλαμβάνω δεν υπάρχει!!!

Ρωτάω λοιπόν το κόστος, 3,5 ευρώ για κάθε παιχνίδι (3 ή 5 μπάλιες δεν θυμάμαι, επαναλαμβάνω). Επάνω στον πάγκο υπάρχει ένα διαφανές, πλαστικό ημισφαίριο με μια σχισμή από πάνω, ακριβώς όπως ο κουμπαράς, ρίχνει εκεί ο πελάτης τα χρήματα, η κοπέλα τραβάει ένα μοχλό ανοίγωντας τον πάτο αυτού του ημισφαίριου, τα χρήματα πέφτουν σε έναν κουβά από κάτω, κόβει απόδειξη από την ταμειακή που υπάρχει παραδίπλα και το παιχνίδι ξεκινά. Σημ. Ο υπάλληλος δεν έρχεται σε επαφή με τα χρήματα, σε καμία περίπτωση!

Τι έγινε όταν έριξα 4 ευρώ; Με τα λύπης μου ενημερώθηκα ότι δεν μπορώ να πάρω ρέστα!!! Μάλιστα καλά διαβάσατε. Η κοπελα δεν μπορεί να δώσει ρέστα διότι ο κουβάς είναι κλειδωμένος και τα κλειδιά δεν τα έχει εκείνη. Βέβαια λάθος μου διότι η τιμιότατη επιχείρηση, έχει πινακίδα που λέει ότι
"Προσοχή, καταβάλετε ακριβές αντίτιμο, ρέστα δεν δίνονται" Πού βρίσκεται αυτή η πινακίδα; Ακριβώς εκεί που είναι και ο τιμοκατάλογος! Δηλαδή πουθενά! Δεν υπάρχει!

Λέω λοιπόν στην κοπέλα
-"Εντάξει δεν πειράζει, ρίξ'τα μέσα, σου δίνω τιπ μισό ευρώ".
-"Δεν μπορώ κύριε πρέπει τα λεφτά να είναι αντίστοιχα των αποδείξεων που θα εκδόσω."
Εν ολίγης έβαλα άλλα 3 ευρώ στον κουβά για να παίξω 2 φορές!!!!!!!!!!! (συνολικά 7 ευρώ, 4 στην αρχή και 3 μετά)

Φεύγω τσαντισμένος από το πάρκο, επιστρέφω σπίτι και στέλνω email στην υπέυθυνη, ο θεός να την κάνει, της επιχείρησης. Μου ήρθε μια απάντηση η οποία απαντούσε σε άλλα από αυτά που εγώ ρωτούσα, ενώ άλλο ήταν το όνομα του αποστολέα και άλλη η υπογραφή στο τέλος της απάντησης!!!! Προσπάθησε δλδ η "υπέυθυνη" να ξεπετάξει μια απάντηση, αλλά για να μην φανεί ποια απάντησε, έβαλε ψέυτικο όνομα στο email. Ο mail server ομως έκανε το θαύμα του και στο πεδίο του αποστολέα εμφανίστηκε το πραγματικό όνομα. Πήρε μια απάντηση ανάλογου ύφους και για μένα το θέμα έκλεισε. Αλλά δεν ξαναπατάω εκεί ο κόσμος να χαλάσει!!!!!!!!!

Συνοπτικά:
Δεν υπάρχει πινακίδα με τον τιμοκατάλογο.
Δεν υπάρχει πινακίδα που να λέει ότι ρέστα δεν δίνονται (αμφιβάλω αν επιτρέπεται να υπάρξει τέτοια πινακίδα).
Κοροϊδεύουν τον πελάτη όταν επικοινωνησει μαζί τους.

Μακριά από το Allou Fun Park! Με την πρώτη ευκαιρία θα σας κλέψουν.

@prosvlitos

ΥΓ#1. Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε, μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει (αμφιβάλλω)
ΥΓ#2. Ξέρετε γιατί οι υπάλληλοι δεν έρχονται σε καμία επαφή με χρήματα; Διότι τότε ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να παίρνουν επίδομα! Ακριβως, για να γλιτώσουν το επίδομα σκαρφίστηκαν αυτό το κόλπο με τον "κουμπαρά" και τον μοχλό!!!!

1 σχόλιο:

Lampirella είπε...

Μικρές λεπτομέρειες με μεγάλο κόστος για την τσέπη μας! Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και παρατηρητικοί σε κάθε συνναλαγή μας, όσο βαρετό και αν ακούγεται.

(Άκουσα ότι βγήκε και ένα Τούρκικο νόμισμα το οποίο θυμίζει το δικό μας των 2 ευρώ...)