11 Ιουλίου 2007

Μένουμε Ελλάδα = πάμε γυρεύοντας

Φίλοι, συναγωνιστές, ΠΕΛΑΤΕΣ της ασύδοτης ελληνικής αγοράς επαγρυπνείτε! Πλησιάζει η ώρα των καλοκαιρινών σας διακοπών - για πολλούς μπορεί ήδη να έχει αρχίσει.
Χαλαρώστε, ξεκουραστείτε, γεμίστε τις μπαταρίες σας αλλά μην αφήσετε κανένα π%&*$η να σας εκμεταλλευτεί.
Αντιδράστε σε καθετί παράλογο που (μετά βεβαιότητας) θα συναντήσετε στις διακοπές σας, ζητήστε αποδείξεις σε κάθε συναλλαγή σας και "δώστε στεγνά" κάθε κακή επιχείρηση, κάθε προσπάθεια να σας κλέψουν!
Είμαι σίγουρος ότι επιστρέφοντας θα έχετε πολλές "ιστορίες" να μας διηγηθείτε. Αλλά είναι εξίσου σίγουρο πως του χρόνου αυτές οι "ιστορίες" θα είναι λιγότερες εάν το καταγγείλετε και το μάθουν όλοι. Γράψτε στον pelatis και στείλτε αποδείξεις και ονόματα! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης που μας έχει απομείνει!!

Pelatis

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να εστιάσουμε την προσοχή μας σε: ξενοδοχεία με κακές υπηρεσίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια του κ..., ταβέρνες και εστιατόρια, βενζινάδικα, μπαράκια και ξαπλώστρες στις παραλίες, τιμές κυλικείων στα πλοία.
Παιδιά, για χάρη του blog σας φέτος έχω σκοπό να γίνω λίγο "Αρτέμης Μάτσας" και να "δώσω" όποιον μας κλέβει!

Ανώνυμος είπε...

Και προσοχή σε Φρεντοτσίνους και σε ότι έχει κατάληξη "τσίνο" που δεν είναι πραγματικός καφές και κοστίζει και ακριβότερα. Ιδιαίτερα δε όταν συνδυάζεται με την ένδειξη "Grande"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ταξιδεύετε συχνά με πλοίο θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κυλικεία βρίσκονται εξωστρακισμένα στο κατάστρωμα, εκεί όπου δεν θα τα αναζητήσει κανείς ή εάν το κάνει δύσκολα τα προσεγγίζει. Πράγματι, σε αυτά η Προστασία Καταναλωτών ελέγχει τις τιμές και δεν εντοπίζονται συχνά παρασπονδίες. Τι γίνεται όμως με τις επώνυμες αλυσίδες εστίασης που βρίσκονται "Πρώτο Πλάνο" στα σαλόνια των πλοίων; Ποιος θα προστατέψει τον καταναλωτή από τις... ορέψεις αυτών των επιχειρήσεων;
Πολύ θα ήθελα μια απάντηση από τον κύριο Τσιφάκη (τον πρόεδρο ντε, της ένωσης που -υποτίθεται- πως υπάρχει για το καλό μας) για παράδειγμα!

Ανώνυμος είπε...

Περσινό, αλλά καλό.
Τελευταίες μέρες του Αυγούστου, στο Lefkas -τριήμερο χωρίς κλεισμένο δωμάτιο. Την πρώτη μέρα, μετά από 8 ώρες οδήγησης και 10 ώρες ψήσιμο στο Πόρτο Κατσίκι, ό,τι και να έβρισκα, θα μου φαινόταν εφάμιλο του Grand Resort Lagonissi. Το ξερακιανό διώροφο συγκρότημα έξω από την πόλη είχε κενό μονόκλινο, και ο ιδιοκτήτης -σόρι, διέγραψα από τη μνήμη μου ονόματα και διευθύνσεις- έδειχνε φιλόξενος και γενικά ΟΚ.
Μέχρι και για νυχτερινά (τσιγάρα, κρασί) ψώνια με τη μοτοσυκλέτα του με πήγε. Από ευγένεια, κατάφερα να πιάσω και ψιλοκουβεντούλα για κανά τέταρτο -τόσο κατάφερα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Θυμάμαι αχνά που παραπονιόταν ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και τη Λευκάδα, διαρκώς συρρικνώνεται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Μεσογείου. Και άλλα παρόμοια.
Προτού ξεραθώ, με εφοδίασαν με κουβέρτες, καθώς για Αύγουστο είχε ψοφόκρυο. Κάτι με ενοχλούσε αόριστα στις κουβέρτες (μυρωδιά;)και στο δωμάτιο που έμοιαζε με λίβινγκ ρουμ από βιντεοταινία του Ψάλτη, αλλά ο Μορφέας με απάλλαξε από κάθε στοχασμό.
Το πρωί ξύπνησα κάπως: με έτρωγε όλο μου το κορμί, φτερνιζόμουν κατά ριπάς, και υπήρχε διάχυτη μια πολύ έντονη μυρωδιά. Σερνάμενος, και με τα φτερνίσματα να με έχουν σκορπίσει, έφτασα στον καθρέπτη του μπάνιου. Κι εκεί είδα κάτι που έφερνε σε δίποδο... κουραμπιέ! Ήμουν κάτασπρος. Σαν κάποιος να φτυάριζε όλο το βράδυ ασβέστη πάνω μου. Μα βέβαια, ναφθαλίνη! Αυτό εξηγούσε και τη μυρωδιά: ο λεβεντονησιώτης είχε θαμμένες τις κουβέρτες κάτω από τόνους ναφθαλίνης -πώς να μην απορεί ο άνθρωπος που μικραίνει η τουριστική περίοδος, μετά από τέτοια μέτρα υγιεινής / αντιμικροβιακής δράσης που λαμβάνει...