09 Ιουλίου 2007

Κουβερ-τούρα

Το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών επαναφέρει (και πολύ καλά κάνει) στην επικαιρότητα ένα -κάθε τραπέζι και καημός- παλιό θέμα. Το κουβέρ και τον τρόπο που το ερμηνεύε(ει) κάθε εστιάτορας. Και το οποίο ήταν "πλατφόρμα" κομπογιαννίτικων χρεώσεων.
Το κουβέρ λοιπόν, για όσους δε γνωρίζουν, καταργήθηκε από τις 24/5/2007.
Κάθε κατάστημα εστίασης είναι υποχρεωμένο σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις να αναγράφει τις τιμές για ΟΛΑ τα προσφερόμενα είδη. Δηλ. ακόμη και για ψωμί, ψωμί με βούτυρο, πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.
Ο πελάτης πλέον, μπορεί να τα παραγγείλει όπως όλα τα υπόλοιπα είδη, και δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ούτε π.χ. για ψωμί αν δε θέλει.
"Ντροπή" δεν υπάρχει και δε νοείται: ούτε ένα ευρωλεπτό για κουβέρ, σουβέρ, νεσεσέρ κ.ά. καθότι είναι όλα πλέον παράνομα.

Pelatis

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο Ρελατι, για την ενημερωση.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι restaurateurs μας επιβεβαίωσαν αυτό που υποψιαζόμασταν: το πάλαι ποτέ χαράτσι για κουβέρ το μετακύλισαν (εν ριπή οφθαλμού) στο ψωμί!
Μιλάμε για αντανακλαστικά καλύτερα κι από πιλότου Φόρμουλα 1. Και αντί για ψωμί βάλτε ό,τι θέλετε, ανάλογα με την κουζίνα κάθε μαγαζιού. Σε κινέζικο π.χ. που φάγαμε χθες, μας ρώτησαν αν θέλαμε κρακεράκια γαρίδας. Αυτά που ήταν μέχρι το Μάιο μέρος του κουβέρ σε κάθε αντίστοιχο οριεντάλ μαγαζί.
Παραγγείλαμε και όταν ήλθε ο λογαριασμός μείναμε κάγκελο: 4,5 ευρώ για 7-8 (τεμάχια) από δαύτα!! Σα να λέμε κόστος όσο 3 σουβλάκια, για κάτι που στο σούπερ μάρκετ είναι πιο φτηνό κι από ποπ κορν...

Ανώνυμος είπε...

Νέα Μάκρη! Μπανάκι, ήλιος, καφεδάκι και τελικά φαγητό... Σε ωραίο ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Το γκαρσόνι φτάνει, κουβέρ πουθενά στο κατάλογο και όμορφα και καλά παραγγέλνουμε. Επειδή όμως κάθε τι ωραίο τελειώνει γρήγορα, ήρθε και η ώρα του λογαριασμού, όπου ο "έξυπνος" ο Έλληνας είχε χρεώσει αντί για το κουβέρ, το ψωμί! Και δε το χε χρεώσει συνολικά αλλά κατ'ατομο, 1 ευρώ! Δηλαδή πληρώσαμε 10 ευρώ για το ψωμί (είμασταν 10 άτομα "δυστηχώς") τη στιγμή που το ένα κιλό στο φούρνο δε ξεπερνά το 1 ευρώ.
ΑΙΣΧΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτό εννοούσαν οι φίλοι μας εστιάτορες όταν μας προσγείωσαν: "το κόστος από το πάλι ποτέ κουβέρ, επιβάρυνε π.χ. το ψωμί ήδη από το πρωί της 23 Μαίου......".
Το 1 ευρώ κατ' άτομο όμως, είναι για... σφαλιάρες. Αν δεν κάνατε "σκηνή" στη Νέα Μάκρη, χάσατε. Κι αν ο λεβέντης δεν το είχε στον τιμοκατάλογο, έπρεπε να αρνηθείτε να το πληρώσετε. One way or the other, μας περνάνε συλλήβδην για μαλάκες. Το ΑΙΣΧΟΣ είναι πολύ μετριοπαθής αφορισμός.
Ποιο ήταν το γραφικό ταβερνάκι;

Ανώνυμος είπε...

σόρι: πάλαι -και όχι... πάλι- ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2:52 ωραία μας τα είπες και μπράβο σου που μπήκες στη διαδικασία να αναφέρεις κάτι το οποίο άλλοι -δυστηχώς- το αντιμετωπίζουν με το "δεν βαριέσαι". Καλό θα ήταν βέβαια να αναφέρεις και το όνομα της ταβέρνας για να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι. Εάν θυμάσαι το όνομα, κάνε τον κόπο να μας το πεις.

Ανώνυμος είπε...

bakalogate, τώρα που ήρθε το ρεύμα στείλε το κομμάτι μη σε σκίσω!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, sorry, αλλά το όνομα της ταβέρνας δε το θυμάμαι...
Βλέπετε, έμαθα για το συγκεκριμένο blog κατόπιν, οπότε ούτε που έδωσε τότε σημασία στο "ποια ταβέρνα με κλέβει"...
Από την ημέρα όμως που πρωτοεπισκέφτηκα το pelatis, πιστέψτε με ΔΕ ΞΕΧΝΑΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΦΑΤΣΕΣ... ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!
Όσο για τη φασαρία, εννοείται ότι σηκώσαμε το μαγαζί στο πόδι. Αποτέλεσμα; Ο "large" καταστηματάρχης μας το έπαιξε: "πώς κάνετε έτσι ρε παιδιά για 10 €. μη τα πληρώνετε"... Και επειδή χάρες δε γουστάρω να μου κάνει κανείς ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! Βλακεία μου αλλά οκ!!!

Ανώνυμος είπε...

Beer Academy, Νέα Σμύρνη...
Αντί για κουβέρ χρεώνει το (μαύρο) ψωμί που φέρνει.....
Έλεος πια...

Ανώνυμος είπε...

Αρχές Ιουνίου, Βερόνα, Β. Ιταλία Πιάτσα Καβάλι, σε απίστευτη τρατορία που θυμίζει ταινία του Βισκόντι.
Μεταξύ άλλων -παραγγείλαμε όλο το μενού-, ριζότο με καραβίδες που έστειλε ΟΛΟΥΣ τους συνδαιτημόνες "αδιάβαστους". Το καλύτερο που έχω αξιωθεί να γευτώ, απίστευτο, σοκ για τον ουρανίσκο. Πόσο λέτε; 8 ΕUROS!! Χωρίς κουβέρ και παρόμοιες γυφτιές -εννοείται. 8 ψωροευρώ το πιο συγκλονιστικό έδεσμα του φετινού καλοκαιριού...
Ξέρετε πόσο κάνει σε "νεοελληνική" ψαροταβέρνα; 3 με 4 φορές πάνω...
Γ@#ώ το πιλάφι μου!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά έλεος...όταν μαχεσαι και τελικά καταφέρνεις να «νικήσεις» τη μάχη με το «αντίπαλο» @ρχίδι(καταστηματάρχη-απατεώνα), δεν του τα χαρίζεις μετά για να είσαι υπεράνω!!!!!
ΚΑΙ δεν τα δίνεις ΚΑΙ τον καταγγέλεις!