15 Ιουνίου 2007

Χιλιομετροφάγος!

Έκανα ανταλλαγή το παλιό μου αυτοκίνητο με ένα επίσης μεταχειρισμένο της εμπορίας αυτοκινήτων ALEBIZATOS με έδρα τα Βριλλήσια (έξοδος Α. Αττικής οδού: Πεντέλης). Μια εβδομάδα αργότερα είδα στην ιστοσελίδα της εταιρίας, το αυτοκίνητο που είχα παραχωρήσει να πωλείται σε "αλμυρή" τιμή και με μόλις 40.000 χλμ. Το αστείο είναι ότι εγώ είχα διανύσει με αυτό το αυτοκίνητο... 120.000 χλμ.!!
Δεν θέλω να φανταστώ πόσα είχε διανύσει ο προηγούμενος κάτοχος του αυτοκινήτου που οδηγώ τώρα και του οποίου η σχετική ένδειξη στον μετρητή ήταν 55.000 χλμ.
Φαντάζεστε λοιπόν πόσο ΠΕΛΑΤΗΣ ένοιωσα όταν το ανακάλυψα και πόσοι άλλοι έχουν βρεθεί στη θέση μου. Υποθέτω ότι αυτή είναι πάγια τακτική των περισσότερων εμποριών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, γι'αυτό συνιστώ προσοχή σε όσους συναλλάσσονται με τέτοιες.

"Πίπης"

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο φορές μπράβο για το post!
Μία γιατίείναι ευθύ και έχει "κλειδώσει" στόχο, και άλλη μία γιατί "ξεστραβώνει" πολλούς...
Το ανησυχητικό είναι ότι η εταιρία που αναφέρεται, είναι "μαγαζί-γωνία" -φανταστείτε τι γίνεται στις πιο ταπεινές μάντρες...

Ανώνυμος είπε...

Να τι γίνεται παραπέρα:
Εταιρία ΤΣΟΥΜΠΟΣ, Πάτρα, προ εξαετίας, διαπραγμάτευση για ιαπωνικό σούπερμινι. Πολλά τα χλμ. στο κοντέρ, γενικά όμως το αυτοκίνητο δείχνει ΟΚ. Το ίδιο πιστοποιεί και φίλος φαναράς: "δεν έχει εμπλακεί σε σοβαρό τράκο".
"Προχώρα" λέει και ο έτερος γνωστός μηχανικός. Κάπου εκεί ξέχασα το παλιό ρητό που λέει πώς οι σοβαρές καταπονήσεις κρύβονται (μεταξύ άλλων και) κάτω από το χώρο αποσκευών. Σε σεντάν αναφέρομαι, παρεμπιπτόντως.
Ανασηκώνοντας λοιπόν το κάλυμμα -μία εβδομάδα μετά την αγορά του αυτοκινήτου- βρέθηκα μπροστά σε... ενυδρείο!!
Σύνεργα ψαρέματος, θαλασσινό νερό, υπολείμματα δολώματος, πετονιές και σκουριά παντού.
Έφτασα στο σημείο να διστάζω να ανοίξω τις τάπες για την... αποστράγγιση, μήπως και σκοτώσω άθελά μου καμιά τσιπούρα!
"Φλόκος"!...

Ανώνυμος είπε...

Ελάχιστες -έως καμία- εταιρείες εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΔΕΝ γυρίζουν τα χιλιόμετρα. Μόνο σε αυτοκίνητα από 20 ετη κυκλοφορίας και πάνω, δεν μπαίνουν στον κόπο. Αυξάνουν το ποσό του κέρδους από το μεταχειρισμένο που πουλάνε, ενώ έχουν συμπιέσει τρομερά και το κόστος του αυτοκινήτου που παίρνουν ως ανταλλαγή. Και δε φτάνει μόνο αυτό αλλά Σεπτέμβρη μήνα σου πουλάνε και το σημά των τελών κυκλοφορίας του -περασμένου ουσιαστικά- έτους...
Μια είναι η λύση για τους καραγκιόζηδες αυτούς: Σφεντόνα και κάτω τα τζάμια. Όχι τίποτα άλλο αλλά θεωρούν και τα πεζοδρόμια μπροστά ή και γύρω από τα μαγαζιά τους, κτήμα τους (χρυσή ευκαιρία για ανέξοδη επέκταση του επαγγελματικού τους χώρου) και παρκάρουν τα προς πώληση ρημάδια τους με τέτοιο τρόπο που ούτε και πεζός δε μπορεί να περάσει ανάμεσα. Πόσο μάλλον κάποιος με αναπηρικό καρότσι ή κάποιος με παιδικό καρότσι.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ανέξοδη επέκταση του επαγγελματικού χώρου, τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί.
Στην Ακτή Δυμαίων (κεντρική παραλιακή λεωφόρο της Πάτρας) η εταιρία BIRBAS όχι μόνο καταλαμβάνει και το τελευταίο τετραγωνικό του πεζοδρομίου, αλλά και τη βοηθητική λωρίδα!!
Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και το χειρότερο, στο συγκεριμένο σημείο υπάρχει έξοδος.
Αν κάποιος κακομοίρης δηλ. βρίσκεται πίσω από όχημα μεγάλων διαστάσεων και επιχειρήσει να στρίψει δεξιά, είναι πολύ πιθανό να... εγκιβωτιστεί στα παρκαρισμένα σαπάκια του λεβέντη-μαντρά.

Ανώνυμος είπε...

Η ευγενής συνομοταξία των μαντράδων εξαπλώνεται σαν τη χολέρα. Ας είναι καλά η μ@λ@κ@α του Έλληνα και ο πόθος του για το "αστέρι", τη "μπέμπα" και τα "πορσικά".
Οι τύποι κάνουν δουλειές με φούντες και τα περιθώρια κέρδους είναι πολλαπλάσια από αυτά των επίσημων αντιπροσωπειών.
Νέο πεδίο δόξης λαμπρό ανοίχτηκε γι αυτούς τους καραγκιόζηδες με τα diesel στην επαρχία. Σαν ανίδεοι που είμαστε, "ψηθήκαμε" πως τα πετρελαιοκίνητα αξίζουν το (τρελό) premium στην τιμή. Το τι γίνεται σε Λάρισα, Βέροια, Πάτρα και αλλού με τα μεγάλα SUV με πετρελαιοκινητήρες είναι απερίγραπτο. Το ίδιο και τα φράγκα για τους μαντράδες. Γνωστός μου καυχιόταν τις προάλλες για την αγορά diesel Grand Cherokee 8ετίας σε τιμή-ευκαιρία: 38.000 euros!!!
Με "μόλις" 140.000 χλμ. στο κοντέρ... Στο μυαλό του Έλληνα ταρίφα δηλ., ουσιαστικά άστρωτο.
Το συγκεκριμένο "κελεπούρι", στη Γερμανία είναι στα αζήτητα -μπορεί και να σε πληρώσουν για να το ξεφορτωθούν...

Ανώνυμος είπε...

Ααααααααχχχχχχχ!!!!!!!! να 'γιάσει το στόμα σας ρε μάγκες!! Κάτι πρέπει να γίνει όπου υπάρχουν τέτοιοι λακαμάδες έμποροι που εκμεταλλεύονται την ανοχή μας και καβατζώνουν δημόσιους χώρους αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε μια βόλτα και από το www.katagelies.gr για να αναδημοσιεύσετε την καταγγελία αυτή, όσο περισσότερη δημοσιότητα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες για αποτελέσματα, επιπρόσθετα με την καταγγελία σας στο katagelies.gr ενεργοποιείται ο μηχανισμός των εθελοντών που συμμετέχουν στο site και ενημερώνονται οι κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου. Μόνο με συντονισμένες προσπάθειες θα δημιουργήσουμε εμπάργκο στους απατεώνες που υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ- ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΑΣ- ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω από το σχόλιό σου, ναι, καλύτερα αγόρασε ποδήλατο...
Καληνύχτα