27 Ιουνίου 2007

Ψιλά γράμματα, χοντρή κονόμα!

Παλιό, κλασικό "κόλπο" πολλών Τραπεζών με... πρώτη διδάξασα τη Eurobank. Όταν μια επιχείρηση καλέσει την Τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμούς μισθοδοσίας των υπαλλήλων της, ο εκπρόσωπος της τράπεζας καλεί έναν-έναν κάθε υπάλληλο να υπογράψει ένα χαρτί με πολλά "ψιλά γράμματα".
Ο επίσημος λόγος που γίνεται αυτό είναι για να εκδοθεί μια κάρτα ανάληψης μετρητών για ATM. Στην πραγματικότητα όμως ο εργαζόμενος υπογράφοντας δίνει το "ελεύθερο" στην τράπεζα να του εκδώσει ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και όχι απλή cash card. Αυτό όπως καταλαβαίνετε -πέρα από καθαρή απάτη- συνεπάγεται ετήσια συνδρομή κ.α.
Συνέβη σε εμένα προσωπικά και όταν επισκέφθηκα (σπαταλώντας χρόνο από την εργασία μου) υποκατάστημα της Eurobank για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση συνάντησα -στο μισάωρο που έμεινα εκεί- καμιά δεκαριά ακόμα να φωνάζουν και να βρίζουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Κ.Πασπάτης

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eurobank θέλαμε. Καλά να πάθουμε. Βρίστε τους, μηνύστε τους. Οι άνθρωποι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Δεν έχω δεί άνθρωπο ευχαριστημένο από αυτή την κ...τράπεζα.

Ανώνυμος είπε...

Οπως τα λέτε είναι, απλώς ήταν και αρκετά εξυπηρετικοί όταν τους έκλεισα το λογαριασμό στα μούτρα. Οι υπάλληλοι δεν φταίνε.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε μου, οι υπάλληλοι δε φταίνε σε τίποτα, αν και πολλές φορές μας εξοργίζουν καθώς αναγκάζονται να παίζουν την "κασέτα" με όσα τους έχουν εκπαιδεύσει να λένε.
Η δική μου εμπειρία με τις τράπεζες ακούει στο όνομα "Citibank". Μια τράπεζα που με ενοχλεί συστηματικά ΚΑΘΕ μήνα τόσο με επιστολή στο σπίτι μου, όσο και με τηλεφώνημα γνωστοποιώντας μου ότι έχει προεγκριθεί δάνειο τη μία 10.000, την άλλη 12.000 ευρώ! Όταν τους είπα να σταματήσουν αυτό το βιολί, μου απάντησαν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσω από ένα κατάστημα και να δηλώσω εγγράφως ότι θέλω να διακόψουν την ενημέρωση...
Δηλαδή να χάσω χρόνο από τη δουλειά μου για να με ικανοποιήσουν ως πελάτη τους. Η πλάκα είναι ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να μου στείλουν courier με αίτηση για την έκδοση της Diners για παράδειγμα!

Ανώνυμος είπε...

H Eυρωμπανκ ειναι πραγματι ενα πραμα περιεργο.

Μια επιχειρηση

Με λαθη

Με στρατηγικη

Με τακτικες

Οι πολιτες μπορουν να περιφρονησουν οποιονδηποτε κανει εξυπναδες.
----
Ενημερωση - Πραξη

Ανώνυμος είπε...

i karta gia ta atm einai kathara gia misthodosia kai tha ginei pistotiki mono an kapios epileksi na tin energopiisi san pistotiki.
enoite pos an to kaneis ise ipeythinos gia tis sinepies.
To kostos tis pistotikis einai 30 to xrono alla tis xreostikis gia ti misthodosio 0!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες προηγούμενε δεν ισχύει. Ή δεν γνωρίζεις ή θέλεις να μπερδέψεις όσους διαβάζουν. Η ΑΠΛΗ κάρτα μισθοδοσίας δεν μπορεί να "ενεργοποιηθεί" ως πιστωτική. Χρησιμοποιείται μόνο για ανάληψη σε ATM ή ως cash card σε super market για παράδειγμα και ΜΟΝΟ εφόσον ο λογαριασμός σου έχει χρήματα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ότι είναι (η πιο) άγρια και επιθετική προς τους δανειολήπτες (π.χ. εντολές κατασχέσεων / πλειστηριασμοί, κλπ.) και τους υπόλοιπους καταναλωτές, αλλά με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο "στίβει" τους εργαζόμενους με ατέλειωτες υπερωρίες και φριχτές συνθήκες εργασίας. Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

gnorizo apo proto xeri gia tin karta giati tin exo 3 xronia kai panta apo aytin plironomai.
pote de moyxi erthi keratiatiko 30 evro,eno se sinadelfo poy tin energopioise se pistotiki toy erxetai.
ine stin eyxeria toy kathenos na epileksi pos tha tin xrisimopii.
oso gia ton tipo poy leei na girisoyme tin plati se trapeza,file akoma den exis katalabi oti oloi i ellada xrostai se trapezes kai tha sinexisi.

Ανώνυμος είπε...

Tι περιεργο..
Ολοι οσοι εχουν γραψει στα ελληνικα
ειναι πιο ευφυεις και ανοιχτοματηδες απο τους αλλους!

Ανώνυμος είπε...

ksi si re asxete pos metras tin efiia ?diavazis 2-3 post kai bgazis simperasmata?
mallon ise toso asxetos poy oti diabasis to pisteyis kiolas.
i grafi se greeklish se marane kamene..

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα "greeklish" είναι ο σύγχρονος τρόπος γραφής της νεολαίας αλλά μήπως με αυτή και στο όνομα της όποιας ευκολίας προσφέρει θέλουν κάποιοι να κρύψουν -λέω εγώ τώρα- την ανορθογραφία τους; Ακόμα και εάν αυτό δεν ισχύει, όσοι γράφουν greeklish θα πρέπει να σκεφτούν εάν σε λίγα χρόνια θα μπορούν να γράψουν στην ελληνική γλώσσα ΣΩΣΤΑ! Θα κληθούν άλλωστε να τη μάθουν στα παιδιά τους...

Ανώνυμος είπε...

ρε συ 12.17, ετσι οπως αντεδρασες ειναι σαν να μου εδωσες δικιο

Εσυ με τι τροπο καταλαβαινεις την ευφυια? χωρις να διαβαζεις αυτα που λεει / γραφει ο αλλος?

Παντως, εγω αυτο πρωτη φορα το εγραψα, ηταν εντελως αυθορμητο.
Ειχε σχεση μονο με αυτα που ειδα εδω. Δεν εννοουσα οτι ειχε καποια γενικη εγκυροτητα, πιστεψε με.

Αμα γραψεις και με αραβικους χαρακητηρες, τοτε θα σε παραδεχτω οτι εισαι Κατι. Τωρα, εισαι ενας απο τους εκατονταδες αγροικους.
Για να κρυψεις την ανορθογραφια σου, δεν χρειαζεται να μας την κανεις τοσο γνωστη γραφοντας... anor8ografa. Αντι να την κρυψεις, εσυ την... προβαλλεις!