09 Ιουνίου 2007

Περιαγωγή: Ο κλέψας του κλέψαντος

Ο Έλληνας ταξιδεύει εκτός συνόρων πολύ συχνά, πλέον.
Και... τιμωρείται για αυτό με το κόστος της περιαγωγής στα κινητά. Δεν είναι διόλου τυχαίο που η Ε.Ε. αποφάσισε να βάλει χέρι στις εταιρίες.
Το κέρδος των εταιριών κινητής τηλεφωνίας από το roaming είναι (έλεος!) 16!! φορές πάνω από το πραγματικό κόστος της κλήσης-για εξερχόμενες. Με το νέο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στα 43 ευρωλεπτά, θα είναι "μόνο" τετραπλάσιο...

ΥΓ: Ο προηγούμενος λογαριασμός του υποφαινόμενου (TIM / Wind) περιελάμβανε "κουστουμάκι" περιαγωγής 98 ευρώ για 35 λεπτά κλήσεων και καμιά δεκαριά sms. Όχι, δεν πρόκειται για "ροζ" χρεώσεις. Κλήσεις από Ολλανδία και Ισπανία σε σταθερά και κινητά στην Ελλάδα, ήταν.
Έτσι εξηγείται και το σλόγκαν: "TIM, δεν υπάρχουν όρια."...

Bakalogatos

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

20 ημέρες διαμονή στην Γερμανία στοίχισαν σε περιαγωγή (στην ΤΙΜ νύν wind) ΧΩΡΙΣ να πάρω εγω κανένα τηλέφωνο 40 ευρώ!2 ευρώ την ημέρα για απλά για να σου τηλεφωνούν...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τα "κατάφερα" σε μόλις 6 (!) ημέρες.
Το πρόβλημα είναι που δεν μπορώ να το κλείσω κιόλας -για επαγγελματικούς λόγους.
Μια λύση είναι καρτοκινητό στην καβάντζα. Έλα όμως που αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις sms, τα ξεφτέρια της Wind πάλι σε τιμωρούν...
Πώς; Απλό. Εδώ και μερικά χρόνια, με πρόσχημα το "είναι εταιρική πολιτική" έχουν διακόψει τη συνεργασία (μόνο για sms) με κορυφαίες εταιρίες του εξωτερικού!
Αν λοιπόν λαμβάνετε το "μήνυμα ΔΕΝ παραδόθηκε" ξέρετε τι συμβαίνει.
Η Wind σας προτρέπει (άκομψα, για να μην πω τίποτα άλλο) να προτιμήσετε την κλήση από το μήνυμα...

Ανώνυμος είπε...

το τηλέφωνο μου είναι καρτοκινητό και η περιαγωγή του είναι φαρμάκι.Ουσιαστικά στο εξωτερικό δεν τολμάς να μιλήσεις απλά δέχεσαι (πανάκριβες) κλήσεις.Για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις διαφορές τιμών γενικότερα μεταξύ Ελλάδας Ευρώπης γιατί θα φύγουμε μετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

Για φινλανδία άλλη πικρή εμπειρία. Πήρα μαζί μου cosmokarta ,F2G, CU. (όλες οι εταιρίες) Στο αεροδρόμιο του Οουλου δεν έπεζε κανένα. Στο ξενοδοχείο μπορούσα να στείλω μύνημα από wind και δεν μπορούσα να πάρω από καμία. Την επόμενη ημέρα δεχόμουν κλήσεις στην cosmote και μπορούσα να πάρω απο vodafon. Μυνήματα από wind.Μετά 3 ημέρες ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Χρεώσεις πολλές αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν με χρέωναν οι φιλανδικοί τηλεφωνητές των εκεί δικτύων, είτε τα μυνήματα των ελληνικών εταιρειών. Όσοι είχαν συμβόλαια λειτουργούσαν κανονικά.