25 Μαΐου 2007

Και πίνω μπίρες...

Για να είμαστε και στον... αφρό των ημερών, και με το Σύνταγμα (την πλατεία) να ζέχνει ακόμη, ένα σχόλιο περί ζύθου.
Σε όλες τις δυτικές κοινωνίες, η μπίρα είναι ένα πλήρως βιομηχανοποιημένο ποτό μαζικής -και εύκολης- παραγωγής, που κοστολογείται ανάλογα, δηλ. πάμφηνα.
Με την εξαίρεση των σκανδιναβικών χωρών και της Hellas, η μπίρα είναι ΠΑΝΤΟΥ φτηνότερη από το εμφιαλωμένο νερό. Μοναστηριακές και άλλες ψαγμένες ποικιλίες εξαιρούνται -και δικαίως.
Η μπιρίτσα λοιπόν, είναι φτηνή και δεν υπάρχει καφετέρια, club, εστιατόριο, pub, μπαρ, καντίνα που να την χρεώνει πάνω από δύο (2) euros.
Με τους φίλους από την Ευρώπη που επισκέπτονται την Ελλάδα σε τακτική βάση, πάντα "γελάμε" με τους... κακόμοιρους τουρίστες που φτιάχνουν πυραμίδες με άδεια κουτιά και μπουκάλια σε μαγαζιά σε τουριστικούς προορισμούς. Πού να φανταστούν το πιασοκ$$έ μέγεθος του λογαριασμού;
Κουίζ: πόσο κοστίζει το κιβώτιο με τα 24 μπουκάλια Heineken (330 ml) σε σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία;
6,99 euros!! Oh yes!...
Μπακαλόγατος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εδώ στην Ελλάδα η μπύρα είναι ακριβότερη από σαμπουάν έγινε και γνωστό το σλόγκαν:

"Μην το πιείτε, λουστείτε!!!!"

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη ληστεία του τραίνου, συντελείται αυτήν την περίοδο με το λανσάρισμα της συσκευής "Beertender" για την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, στα καταστήματα ζητούν από 210 (Macro)- 270 (Ηλεκτρονική Αθηνών) ευρώ!!!
Και χωρίς να είναι ξεκάθαρο το ότι ΔΕΝ παίρνει κάποια άλλη μάρκα παρά μόνο Heineken.
Για την ιστορία αλλά και για όσους ενδιαφέρονται, αναζητήστε τη συσκευή της Princess με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά (μόνο για Heineken). Κοστίζει 170-180 ευρώ και έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα πως μπορεί να πάρει ρεύμα και από πρίζα αυτοκινήτου.

Ανώνυμος είπε...

Το Beertender είναι ¨φαρμάκι", όντως, και στην υπόλοιπη Ε.Ε. όμως, περίπου τα ίδια κοστίζει.
Έλα όμως που "κλείνει" το μάτι στους λάτρεις του ζύθου: βαρελίσια μπίρα on demand, κατ' οίκον...
Τώρα για το κονέ με τη Heineken, είναι το μυστικό για χρυσές δουλειές. Εδώ και 3 χρόνια, κυκλοφορεί στο εξωτερικό, μηχανή καφέ φίλτρου της Philips, που παίρνει μόνο συγκεκριμένη μάρκα καφέ! Εκεί όμως που την πάτησαν τα διάφορα συνεταιράκια, είναι όταν άγνωστες εταιρίες πλημμύρισαν την αγορά της Δ. Ευρώπης με πατέντες που επέτρεπαν στον αγοραστή να τοποθετήσει οποιαδήποτε μερίδα καφέ (και χύμα) στην καφετιέρα.
Και οι μηνύσεις από τους μεγάλους, κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν.
Για την Princess δεν είχα ιδέα -καλό το tip.