16 Ιουλίου 2008

Η "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" Eνός Tαξιδιώτη...

Η δική μου περιπέτεια ξεκίνησε από την Παρασκευή 11 Ιουλίου. Έπρεπε να ανεβώ για ένα γάμο στη Θεσσαλονίκη και είπα να βγάλω εισιτήρια μετ' επιστροφής με το Intercity για να φτάσω πιο γρήγορα. Τρομάρα μου!!!!

Ξεκινάω λοιπόν την Παρασκευή το βράδυ στις 20:40 με ώρα άφιξης στην Κατερίνη (αφού ο γάμος ήταν την Κυριακή είπα να μείνω στη γενέτειρα μου το Σάββατο) 12:50. Για κάποιο λόγο τον οποίο ποτέ δε μας ανακοίνωσε ο οδηγό της αμαξοστοιχίας το τρένο καθυστέρησε 1 ώρα με αποτέλεσμα να φτάσω στον προορισμό μου στις 01:50!!!! Δεν υπήρχε ούτε ένας χριστιανός σε ολόκληρη αμαξοστοιχία να ενημερώσει τους επιβάτες ότι υπάρχει καθυστέρηση??? Και λέω πάλι ότι ήταν Intercity η αμαξοστοιχία… Για γρήγορο και χωρίς καθυστέρηση ταξίδι….

Τέλος πάντων λέω, θα πάω στο σπιτάκι μου να κοιμηθώ…
Έρχεται η Κυριακή και η ώρα να φύγω από Θεσσαλονίκη στις 01:45(κανονική ώρα αναχώρησης). Φτάνω στο σταθμό όπου με πήγαν οι γονείς μου αφού γυρνούσαμε από έναν υπέροχο γάμο και περιμένω να γίνει η ανακοίνωση άφιξης της αμαξοστοιχίας. Εκεί παθαίνουμε το πρώτο πολιτισμικό σοκ!!! Πουθενά στις αποβάθρες δεν υπήρχε ούτε ένα παγκάκι!!!!!! Όλοι ήταν όρθιοι και αυτοί που ήταν πιο «θαραλλέοι» είχαν καθίσει στο μαύρο από τη βρωμιά δάπεδο, αφού φυσικά κάτω δεν υπάρχει πλακάκι παρά μόνο τσιμέντο….Πρωτόγονες καταστάσεις!!!

Δε συζητώ για την μυρωδιά που υπήρχε…. Η ώρα είχε πάει 01:40 και καμία ανακοίνωση για την άφιξη στης Intercity αμαξοστοιχίας. Στις 01:55!!! εδέησε ο σταθμάρχης και είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση και η αμαξοστοιχία θα αφιχθεί στις 02:15!!! Άντε λέω ….να περιμένουμε.. δεν υπήρχε και άλλος τρόπος διαφυγής!! Άσε που οι ξένοι και οι τσιγγάνοι ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες ….

Περιμένοντας το τρένο, και λέγοντας καμιά χαζομάρα να περάσει η ώρα, φτάνει το ρολόι να δείχνει 02:25 και το τρένο άφαντο…όπως άφαντη ήταν και η φωνή του σταθμάρχη που θα ενημέρωνε για την ….νέα καθυστέρηση….Με αυτά και μ'αυτά η ώρα αναχώρησης μεταφέρθηκε στις 02:45!!!!

Ξεκινήσαμε και μόλις φτάσαμε Λαμία στις 06:00 τα ξημερώματα βγαίνει η γλυκιά φωνούλα του οδηγού που μας είπε ότι θα παραμείνουμε στο σταθμό για κάποια ώρα(άγνωρο το πόσο) και για άγνωστο λόγο!!!! Είχαμε αρχίσει να κάνουμε ασκήσεις ηρεμίας οι επιβάτες!!!

Το άλλο το κουλό το ξέρετε?? Οι τουαλέτες δεν λειτουργούν όταν το τρένο είναι σε στάση με αποτέλεσμα να έχει μείνει μια γυναίκα κλειδωμένη και να ψάχνουν κάποιοι συνεπιβάτες να βρούνε άνθρωπο να την ξεκλειδώσει για να μπορέσει να βγει έξω γιατί αλλιώς θα έμενε στο τρένο !!!!!!!!!!

Μετά από μισή ώρα πάλι η ίδια ανακοίνωση…. Κατά τις 06:45 έρχεται η ανακοίνωση του σταθμάρχη να μας πει να κατέβουμε από το τρένο για να συνεχίσουμε το ταξίδι με…λεωφορεία!!! Σημείωση: Το λόγο δεν μας τον είχε πει κανείς ακόμα!! Όταν βγήκαμε έξω και είδαμε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομία και τηλεοπτικά κανάλια μας είπαν ότι είχε γίνει σύγκρουση 2 αμαξοστοιχιών!!

Έξω από το σταθμό ήταν περίπου 20 λεωφορεία…Το κακό ήταν ότι δεν υπήρχε κανείς να ενημερώσει τον κόσμο και να τον καθοδηγήσει σε ποια λεωφορεία πρέπει να μπεί. Περιμένανε οι άνθρωποι που ήταν στην αμαξοστοιχία που έγινε η σύγκρουση και όλοι οι επιβάτες από το Intercity….περίπου στα 1000 άτομα….Ένας χαμός γινότανε. Όλοι έτρεχαν να προλάβουνε θέση, άλλοι είχαν ήδη χάσει το καράβι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, άλλοι δε προλαβαίνανε να πάνε στη δουλεία τους.

Στραβά κουτσά μπήκα σε ένα λεωφορείο για Αθήνα και ξεκινάμε στις 07:00. Μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν πολλοί επιβάτες που είχαν προορισμό Οινόη, Λειβαδιά, Θήβα…Αλλά αυτό δεν ενδιέφερε κανένα.. Μας πήγαν όλους Αθήνα και από εκεί έπρεπε πάλι να επιστρέψουνε πίσω στους προορισμούς τους!!! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΗΔΕΝ!!!!

Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στις 10:00 το πρωί ρετάλια από την αϋπνία και την κούραση, να χάσουνε το καράβι και το αεροπλάνο όσοι πηγαίνανε διακοπές και τη δουλειά μας οι υπόλοιποι…

Εγώ σε τρένο δε θα ξαναμπώ. Όταν και αν μάθουνε όλοι αυτοί στον ΟΣΕ να συμπεριφέροντε στον κόσμο σωστά και όχι σα ζώα τότε ίσως το σκεφτώ….Εν έτη 2008 και οι γραμμές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μονές!!!

Έλεος…στο εξωτερικό τα τρένα πηγαίνουν με 200 ΧΛΜ την ώρα.
Τα είπα και ξελάφρωσα.

Ε.Σ

7 σχόλια:

ευήκοος είπε...

άλλο ένα ιστολόγιο για κάθε παραπονεμένο...
γιατί δε βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο; τι μιζέρια σας διακατέχει
keep on crying ...

Ανώνυμος είπε...

Ευήκοε,
Μισογεμάτο το ποτήρι μπορούν να το δουν μόνο όσοι έχουν κάργα γεμάτη την τσέπη τους -όπως εσύ πιθανότατα- και δεν τους νοιάζει για κανέναν και για τίποτα. Μείνε στο κλουβάκι σου λοιπόν να παρατηρείς την Ελλάδα που χάνεται και άσε εμάς τους "μίζερους" να ανταλλάσουμε ιστορίες καθημερινής τρέλας!

Ανώνυμος είπε...

Ευήκοε,
Αφού μπαίνεις στη διαδικασία να διαβάζεις αυτά τα ιστολόγια, τότε μάλλον κατί σε ενοχλεί στη χώρα που ζούμε. Αν πάλι όλα σου φαίνονται ρόδινα, απλά κάτσε στο κλουβί σου όπως σου είπε και ο skarma και βλέπε τι γίνεται γύρω σου.

Sari...

Ανώνυμος είπε...

Ειχα την ψευδαίσθηση οτι εχει βελτιωθει ο ΟΣΕ. Ειχα ταξιδεψει πριν 3 χρονια Θεσ/νικη με ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ και ειχαν τηρηθεί με ευλάβεια δεπτερολεπτου οι χρόνοι. Τωρα ακούω οτι επικρατει μπαχαλο. Πλην των εκνευρηστικων καθυστερήσεων συμβαίνουν και πολλά ατυχήματα

Ανώνυμος είπε...

Epeidh ta3idevw poly syxna me ton ose sas enhmerwnw oti ta 3-4 teleytaia xronia exei pesei para poly sthn ypolipsi mou.Synh8ize na me ekplhsei me thn akriveia twn dromologiwn tou alla ta teleytaia xronia den yparxei kamia organwsh.Ti misoadeio kai misogemato...den yparxei kan pothri pleon!

acaliptos είπε...

Και στον προαστιακό τα ίδια τραβάμε..
στην ουσία είναι ο ΟΣΕ με άλλο όνομα φυσικά.
επιβάτης προαστιακού

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΟΣΕ.
ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΓΥΦΤΙΛΙΚΙΑ....
ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ....ΑΠΟΦΕΎΓΕΤΑΙ ΤΙς ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΩΡΕΣ , ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ....ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΊΑ...ΕΛΕΟΣ...
ΤΟΡΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΗΝΟΥΝΤΕ...ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ!