13 Απριλίου 2007

Εσύ τι λές;

Καστοριά - Πάσχα 2007: Γιατί να πληρώσω 4 ευρώ για να δω τρεις καλύβες που –υποτίθεται πως- εξομοιώνουν το λιμναίο οικισμό που υπήρχε στην περιοχή 6.000 π.χ.;
Ωραία η «φάμπρικα» που έχουν στήσει εκεί στο Δισπηλιό της Καστοριάς αλλά θα ήθελα να μας πουν τι προσφέρουν στον επισκέπτη. Η κυρία σε ρόλο «ξεναγού» όχι μόνο φαινόταν ότι δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο αλλά απαντούσε συχνά με το αγενές «εσύ τι λες;» κάθε φορά που κάποιος ρωτούσε κάτι.
Λεπτομέρεια: Το εισιτήριο που δίνουν στην είσοδο αναγράφει τιμή «2euro» και σου κόβουν δύο τέτοια (είχε τελειώσει το κανονικό μπλοκάκι;).
Τι έχει να απαντήσει για αυτό ο Δήμος Μακεδνών που έχει την ευθύνη για το οικομουσείο Δισπηλιού;

«Ρομπέν των δασών»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργος να μάθω πόσο έχει το εισιτήριο τις "κανονικές" ημέρες και όχι στις γιορτές...

Ανώνυμος είπε...

Εμ, εξωτικό προορισμό μου ήθελες Πασχαλιάτικα, θα τον "πλερώεις"...
Και του χρόνου να είμαστε καλά

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ήξερα: μόνο από το δικό μου μυαλό περνάει η φάση της "εκδίκησης" για όσους μας περνούν για μαLactes?? ένα λερωμένο κάθισμα στο εστιατόριο που κοστολογεί τον κοκοβιό για αστακό ή μια αναστατωμένη τουαλέτα στο καφέ που χρεώνει 8 € το φραπέ, δεν είναι μια διακιολογημένη αντίδραση???
Μας @#%$#νε και δεν αντιδρούμε τα τελευταία χρόνια. Μήπως ήρθε η ώρα να νιώσουν κάποιοι στο πετσί τους πως δεν πάει άλλο, αναλαμβάνοντας το κόστος -π.χ.- του καθαρισμού? Η πολιτεία αποδεδειγμένα δε μπορεί να κάνει κάτι δραστικό. Εμείς όμως?

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έπεσες στην περίπτωση...

Το εισιτήριο έγραφε κανονικά 4€, η ξεναγός ήταν πολύ καλή από την άποψη ότι έδινε τις πληροφορίες σαν ποίημα (γεγονός που δείχνει πιστεύω το ότι δεν είναι "χθεσινή" στη δουλειά) και απαντούσε με ευγένεια στις ερωτήσεις παρά το "πρήξιμο" (είχε 3 σχολικές εκδρομές). Συν το ότι είναι ένα από τα τρία οικομουσεία στην Ευρώπη αυτές οι "καλύβες" που έβλεπες...

Και όλα αυτά, τελευταίο τετραήμερο του ιδίου μήνα...

nemecic@pathfinder.gr